Vacature voor nieuwe dirigent(e) harmonieorkest

Vacature voor nieuwe dirigent(e) harmonieorkest

Wie zijn wij

Het Koninklijk Woensels Muziekcorps is met ingang van april 2024 opzoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het harmonieorkest. Onze vereniging bestaat uit 5 verschillende onderdelen die ook regelmatig samen activiteiten ondernemen. Het harmonieorkest bestaat uit ca. 40 enthousiaste muzikanten van diverse leeftijden en niveaus. 

We repeteren op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in Unitas aan de Vlokhovenseweg 49 in Eindhoven. 

Tijdens ons laatste concours hebben wij muziekstukken uitgebracht in de 2e divisie. Wij streven met ons orkest naar een stijgende lijn in niveau waarbij de leden binnen het huidige niveau worden uitgedaagd. 

Wie zoeken wij:

  • Je bent in het bezit van een diploma HaFaBra directie of vergelijkbaar niveau.
  • Als dirigent(e) bij onze vereniging ben je in staat om alle leden van ons orkest te motiveren en te inspireren. Je begrijpt dat verschillende muzikanten op verschillende niveaus spelen en hebt het geduld en de vaardigheid om iedereen te motiveren. 
  • Je hebt goede sociale vaardigheden en bent makkelijk benaderbaar voor alle leden. 
  • Tijdens repetities weet je een juiste balans te creëren tussen het nastreven van muzikale kwaliteit, het creëren van een positieve sfeer binnen het orkest en het geven van aandacht aan alle secties.
  • Je hebt een sterk gevoel voor het verenigingsleven en draagt bij aan een positieve groepssfeer binnen het orkest.
  • Je bent proactief en betrokken bij het adviseren over muziekkeuzes en concertmogelijkheden, in samenwerking met de orkestcommissie.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een toekomstvisie voor het orkest, in samenwerking met het bestuur en de orkestcommissie.

Ben jij de gedreven dirigent(e) met deze eigenschappen en vaardigheden? Stuur dan je sollicitatie (motivatie en CV) uiterlijk 30 december naar info@woenselsmuziekcorps.nl 

Meer informatie over onze vereniging is te vinden op onze website www.woenselsmuziekcorps.nl. Eventuele vragen n.a.v. deze vacature kunnen ook gesteld worden via info@woenselsmuziekcorps.nl. 

Procedure 

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in januari 2024. De proefrepetities kunnen, in overleg, plaatsvinden op maandag 22 en 29 april en maandag 13 en 22 mei.