Vereniging

Het Koninklijk Woensels Muziek Corps is opgericht op oudejaarsavond 1908. Dit feestjaar ging van start op oudejaarsavond 2008 en gedurende ons jubileumjaar in 2009 waren er diverse activiteiten waar u via deze website nog op terug kunt kijken.

Het Koninklijk Woensels Muziek Corps heeft haar wortels in de wijk Woensel in Eindhoven, maar verzorgt ook optredens daarbuiten. De optredens bestaan uit concerten -zowel binnen als buiten- en serenades.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn optredens met Koninginnedag, de Brabantse dag in Heeze, de bevrijdingsoptocht in de binnenstad van Eindhoven op 18 september en het Donateursconcert.

Het harmonieorkest op het concours van 2006 o.l.v. Jean Cosemans

Het harmonieorkest op het concours van 2006 o.l.v. Jean Cosemans

Eens in de 4 a 5 jaar gaat het harmonieorkest van het WMC op concours om het muziekale niveau te testen. Hier gaat altijd een zeer drukke en spannende periode aan vooraf, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Het Koninklijk Woensels Muziekcorps bestaat inmiddels uit vijf orkesten, over wie u op deze website uitgebreide informatie kunt vinden. Heeft u nog vragen, kom dan eens langs op een repetitieavond of stuur ons een bericht.