Jubilarissen.

Dit jaar hebben we 3 jubilarissen binnen onze vereniging: Rik Plugers, Frans en Ans Herpers.

Op 1 september 1996 zijn Ans en Frans Herpers lid geworden van het Woensels Muziekcorps. Hun dochter Sylvia speelde toen dwarsfluit bij onze vereniging.

Ans en Frans zijn allebei begonnen bij het opleidingsorkest en doorgestroomd naar het harmonie orkest, Ans op klarinet en Frans op de trombone.

Frans heeft lang een baard gehad wat hem de bijnaam “kapitein Haddock” opleverde. De baard is er na een weddenschap afgegaan en nooit meer teruggekomen. Frans heeft van 2002 tot 2005 in het bestuur gezeten. Ook is hij lid geweest van de orkestcommissie. Tevens kunnen we vaak een beroep op hem doen als er geklust moet worden.

Ans heeft klarinetles gehad van Eduard Capel en was een trouw bezoekster van de repetities en concerten. Toen het fysiek moeilijker werd om muziek te maken is Ans toch lid gebleven en is ze er altijd bij als ons straatcorps moet spelen om samen met ons vast clubje met Alnetta en Hennie ons te begeleiden op straat. De catering is voor haar geen probleem, tijdens concerten worden we vaak voorzien van een lekker hapje, wat ook door het zelfde clubje wordt georganiseerd.

Tijdens de kampen van het opleidingsorkest ging Ans mee om daar de catering te verzorgen, terwijl Frans meedeed op trombone en ons vooruit hielp tijdens de Promsconcerten. Een leuke act op de bonte avond was voor Ans geen probleem.

Kortom, ze zijn beiden niet weg te denken uit onze vereniging! Als rasechte Limburgers zit het carnaval in hun bloed en kun je ze tegenkomen in het carnavalsgedruis, mits je hen herkent, want ze zijn bijzonder mooi geschminkt dan. Vakanties en weekendjes weg worden gevierd met Hennie en Gerrit-Jan van Os, waar de drank rijkelijk vloeit en er gepraat wordt over de ins en outs van onze vereniging.

Rik is op 10 jarige leeftijd begonnen met trommelen te leren bij het St. Catharinagilde in Woensel. Daar kreeg hij les van Arie Weeren.

Op 1 augustus 1996 is Rik lid geworden van het Woensels Muziekcorps en ging les halen op de muziekschool bij Guido Smulders. Toen hij bij het opleidingsorkest kwam, is hij goed opgevangen door medeslagwerker Ronald Schimmel. Via het opleidingsorkest is hij bij het harmonieorkest gekomen. Hij zit vaak achter de pauken, maar drummen doet hij ook nog graag. Rik heeft het verenigingsleven met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn moeder Hanneke speelt bij onze slagwerkgroep en zus Marieke heeft tot haar verhuizing naar Oudenbosch, dwarsfluit gespeeld bij het opleidingsorkest. Toen Rik in Leeuwarden studeerde kwam hij op maandagavond vaak naar Eindhoven om te repeteren. Ook voor andere zaken is Rik te porren, zo heeft hij op het eerste Promsconcert van het opleidingsorkest een act gedaan op het nummer YMCA en enkele Promsconcerten later met Anique samen gedanst op het nummer Time of my life uit Dirty Dancing. Rik speelt ook al jaren bij Stadshofkapel de Eendracht en is vrijwilliger op Eckartdal. Daar is hij de instructeur van de slagwerkgroep. Hij is nog steeds lid van het Catharinagilde. Over Rik valt veel te vertellen, maar dat gaan we doen als we weer een feest mogen geven. Hopelijk mag dat dit jaar en dan zullen de jubilarissen van vorig jaar ook gehuldigd worden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *