Jubilarissen

Op 16 november 1962 werden Jan van Mierlo en Louis Peperkamp lid van onze vereniging. Louis begon als 13 jarige jongen op trompet bij Spoorwegharmonie t Vliegend Wiel. Nadat de Spoorwegharmonie ter ziele ging, kwam hij bij het WMC en ging piston spelen. Hij kreeg les van Gerard van Haren. In 1968 schakelde hij over op bugel. Toen er bij het WMC een gebrek aan hoornisten ontstond is Louis hoorn gaan blazen na een spoedcursus bij het CKE. Dit instrument bespeelt hij nu nog steeds in het Harmonie orkest en het Dagorkest. Louis verzorgt ook de kleding, en de mappen bij het Dagorkest en zorgt ervoor dat tijdens optredens van dit orkest het slagwerk vervoerd wordt.

Jan van Mierlo is als 12 jarige jongen met zijn vader meegegaan naar de Koninklijk Harmonie Apollo’s Lust, de Eindhovense stadsharmonie. Jan heeft daar de eerste tijd bugel gespeeld en daarna de trombone. Apollo’s lust ging ook ter ziele en Jan kwam bij het WMC. Daar ging hij op verzoek van de dirigent schuiftrombone spelen, wat toentertijd niet gebruikelijk was. Men speelde toen nog voornamelijk ventieltrombone. Jan heeft deel uitgemaakt van het bestuur. In 2002 heeft Jan afscheid genomen van het Harmonieorkest en is mee gaan spelen met het Dagorkest.

Jan heeft het logo ontworpen wat heden ten dage nog steeds het huismerk is van onze vereniging. In 2009 is er wel het woord Koninklijk bijgekomen.

Zondag 20 november hopen we tijdens ons jubilarisconcert Ad, Eduard en Toon Capel en Gerard van Haren te huldigen met hun 75 jarig lidmaatschap en Louis Peperkamp en Jan van Mierlo met hun 60 jarig lidmaatschap.

U bent welkom in zaal Unitas, de zaal is open vanaf 13.30 uur en het concert begint om 14.00 uur.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *