Nieuwe voorzitter

Na een lange zoektocht is het ons een genoegen kenbaar te maken dat het Koninklijk Woensels Muziekcorps een nieuwe voorzitter heeft. Tijdens de algemene ledenvergadering is Dhr. Gerard Smeele gekozen tot nieuwe voorzitter van het Koninklijk Woensels Muziekcorps. Om jullie kennis te laten maken met de nieuwe voorzitter stelt hij zichzelf voor:

gerard

Mijn naam is Gerard Smeele en ik wil alle leden oprecht bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen om de vereniging te leiden. En ben zeer vereerd om voorzitter te zijn van een muziekvereniging met een hele rijke historie. Een vereniging om heel trots op te mogen zijn! Het voorzitterschap is mij niet nieuw en heb deze functie eerder mogen bekleden bij een bewonerscomité, bestuur van een basisschool en de Politieklachtencommissie.
Ik ben zestig jaar jong met nog heel veel ambities om een zinvolle invulling aan mijn leven te geven. Ik geniet van alledaagse, eenvoudige dingen: wandel, fiets en tennis samen met mijn ontzettend lieve vrouw. Overigens bevlogen spelend lid van de harmonie, Ine Vromans. Mijn stiefdochter Nina is ook een heel enthousiast spelend lid.

Ik voetbal nog met heel veel passie in de zaal, en fitness ook al meer dan 30 jaar. Daarnaast geniet ik tevens van de muziek, speel zelf tenorsaxofoon, bluesharp en gitaar. In mijn levensvisie laat ik mij leiden door een filosofie die met de volgende trefwoorden te typeren zijn: respect, tolerantie, rechtvaardigheid, zelfverwerkelijking, kritisch en oprecht. Mijn grootste wens is een rechtvaardige, vrije wereldorde zonder honger en geweld.

Omdat ik geen spelend lid ben kan ik me prima met beleidszaken bezig houden. Langere termijnbeleid (periode 5 jaar) en het vitaal houden van de vereniging. Ik ambieer een bekwaam ingerichte organisatie met een doortimmerd beleidsplan, transparante lijnen en heldere verslaglegging. Een vereniging die wil dat alle leden actief deelnemen aan de praktische uitvoering van haar beleid en strategie, zal hen deelgenoot moeten maken van haar visie en bijbehorende doelstellingen. Wanneer dit krachtig en helder gebeurt, is het een inspiratiebron voor de leden.

Ik wil me onafhankelijk opstellen tussen de commissies. Tegelijkertijd wil ik een proces inwerking zetten die de vereniging verder gaat professionaliseren. Met als belangrijk punt dat de leden amateur muzikanten zijn en dat de gezelligheid en onderlinge verbondenheid op de voorgrond moeten staan. Het zal altijd zinvol blijven om de redenen van het bestaan als muziekvereniging goed te overwegen. Een beleid te formuleren dat is afgestemd op de actuele maatschappelijke ontwikkelingen, en dat als basis kan dienen bij het maken van keuzes en bestuursbeslissingen. Voortdurend zal het belang van de vereniging hier voorop staan!
Ik wil mijn korte introductie eindigen met een citaat van Aristoteles, een Grieks filosoof die leefde van 384 v.C. tot 322 v.C.: “De muziek dient tot verstrooiing, tot opvoeding, aansporing van geest en hart, en tot de bevrijding der hartstochten. “

Namens alle leden van het Koninklijk Woensels Muziekcorps willen wij Gerard heel veel succes, maar ook vooral heel veel plezier wensen in zijn nieuwe functie als voorzitter.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Voorpagina. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *